Fröknäcke

Vad är en buffé utan härliga, ljuvliga & spröda fröknäcke..? Att det dessutom är superenkelt gör ju att det är lika bra att dubbla satsen.

1 msk fiberhusk
2 msk mandelmjöl
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön ( svarta )
1/2 dl chiafrön
1/2 dl hela linfrön
1 tsk flingsalt
2 1/2 del vatten

  1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft
  2. Blanda ihop allt och låt det svälla ett par minuter. Lägg bakplåtspapper på 2 plåtar under tiden.
  3. Lägg upp hälften av smeten på det ena och täck med ett annat bakplåtspapper och kavla eller pressa med händerna ut degen så den blir så tunn som möjligt.
  4. Jag brukar även ta hjälp av slickepotten för att få ett riktigt fint tunt lager men det är ju såklart smaksak.
  5. Gör likadant med den andra plåten och sätt in i ugnen i ca 60 minuter.
  6. Efter ca 30 minuter kan du ta ut plåten och skära fina längder av knäcket och sätta in för ytterligare 30 minuter.

Eller så gör du som jag, bryter i ojämna delar.

Comments are closed

© Copyright Tre Gubbar | Fotografier: Tre Gubbar & Unsplash.com