Vad är en buffé utan härliga, ljuvliga & spröda fröknäcke..? Att det dessutom är superenkelt gör ju att det är lika bra att dubbla satsen.
1 msk fiberhusk
2 msk mandelmjöl
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön ( svarta )
1/2 dl chiafrön
1/2 dl hela linfrön
1 tsk flingsalt
2 1/2 del vatten
- Sätt ugnen på 150 grader varmluft
- Blanda ihop allt och låt det svälla ett par minuter. Lägg bakplåtspapper på 2 plåtar under tiden.
- Lägg upp hälften av smeten på det ena och täck med ett annat bakplåtspapper och kavla eller pressa med händerna ut degen så den blir så tunn som möjligt.
- Jag brukar även ta hjälp av slickepotten för att få ett riktigt fint tunt lager men det är ju såklart smaksak.
- Gör likadant med den andra plåten och sätt in i ugnen i ca 60 minuter.
- Efter ca 30 minuter kan du ta ut plåten och skära fina längder av knäcket och sätta in för ytterligare 30 minuter.
Eller så gör du som jag, bryter i ojämna delar.